Om oss

Om oss


Vilka är vi? Jo, vi är två kreativa pedagoger som fullkomligt sprutar idéer inom pyssel, handarbete, musik och konst. Anders jobbar deltid på fritids och har på så sätt ständigt en fot i verkligheten. Hanna har lämnat barnomsorgen men lever ut sin kreativitet via förlaget... och en hel del andra projekt. Vi är dessutom föräldrar till tre barn (numera unga vuxna) som bär det kreativa arvet vidare. Se vår yngsta dotters konst här.

Förlaget föddes 2008 och fick då namnet Gafleau (uttalas "gafflå") efter en fiktiv figur, Leonard F. Gafleau, som under en tid var Anders alias. En efterkonstruktion är att namnet är bildat av de franska orden "gaffe" och "l'eau", vilket direkt och lite slarvigt översatt skulle bli "tabbe med vatten". Om det då syftar på Anders akvarellförsök eller på alla de marina figurer som ständigt dyker upp på hans teckningar må vara osagt. Det är Hanna som stickar och står för det mesta av våra logiska pysselutmaningar. Anders är musiker i första hand men tecknar också en hel del. Tillsammans står vi bakom pseudonymen C. N. Elvnääs som är författare till vår första roman: "Annie och den lille mannen". Nu tio år senare kommer äntligen vår andra roman: "Lake Wilmington Privatdetektiv". Båda kan väl sägas vara i genren feelgood - humor och romantik är det vi helst ägnar oss åt.


Hanna har skrivit ner sina tankar om företagande och ekonomi i dokumentet
"Att driva företag med hjärtat" som du kan ladda ner här. Bloggen på detta tema hittar du här.

Annie och den lille mannen - en riktig feelgood-roman!


"Tack från hjärtat för en underbar bok! Skrattade, suckade, grät om vartannat när jag läste den!"


Titta på vår reklamfilm för Annie här.

Lake Wilmington Privatdetektiv


Lake Wilmington löser fyra parallella och delvis sammanflätade fall som tack vare hans livliga fantasi kanske blir mer dramatiska än de är?