Andligt

Andligt


Ja, eller personlig utveckling eller för själen, eller vad du vill kalla det. Livets mening och mänskliga relationer är sådant som aldrig slutar fascinera oss. Det kan kanske tyckas vara ett långt steg mellan pyssel och handarbete och de stora livsfrågorna men det är inte så konstigt som man kan tro. Pyssel är skapande och kreativitet, en i allra högsta grad gudomlig företeelse. Och handarbete har visat sig ge samma typ av hjärnvågor som djup meditation! Gör vi dessutom dessa saker tillsammans med andra behöver vi veta hur vi på bästa sätt samspelar med varann.Vem bryr sig? Konsten att älska sin nästa som sig själv


Det här är en liten lättläst bok om konsten att vara människa, från tonårstid till föräldraskap. Den grundläggande frågan är hur jag kan älska min nästa om jag inte älskar mig själv först, precis som den jag är?


Värdegrundskort Fritidshem


Känner ni ett behov av att jobba ihop er på fritidshemmet? Är det dags att se över värdegrunden? Testa våra värdegrundskort, 52 påståenden att ta ställning till, argumentera för eller emot. Korten är indelade i fyra områden: Fritidshemmets uppdrag, Demokrati och människosyn, Den dagliga verksamheten och Yrkesrollen. En enkel handledning medföljer.

(Pris: 295 kr)